Liderul Trooper, politicienilor: Spuneți tinerilor să plece din România! Nu veţi schimba nimic, mulţi dintre voi sunteţi ticăloşi

14 Mar 2019

Alin Dincă, liderul formaţiei rock Trooper, a simțit nevoia să adreseze clasei politice o scrisoare deschisă în care le cere să-i îndemne pe tineri să emigreze, pentru a-și împlini menirea, pentru că România a devenit o țară în care nu mai există perspective și nu se mai poate construi nimic.

  • Liderul Trooper, politicienilor: Spuneți tinerilor să plece din România! Nu veţi schimba nimic, mulţi dintre voi sunteţi ticăloşi

Liderul Trooper amintește de generaţia bunicilor săi, încă una de ”sacrificiu“, care a trăit cu speranţa libertăţii şi a unui viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii lor, dar ale căror aşteptări au fost înşelate, pentru că, este de părere artistul, politicienii, mulţi dintre ei ”ticăloşi“, nu au capacitatea de a schimba lucrurile în bine. 

De asemenea, rocker-ul subliniază faptul că, din punctul său de vedere, în România tinerii nu mai au nicio şansă de a duce o viaţă decentă,  și că toți aceștia, în virtutea realității cu care se confruntă, au convingerea că poţi ajunge într-o poziţie înaltă doar dacă „ai fost un om redus la minte, dar priceput la învârteli“. 

________________________

”Domnule Presedinte Klaus Iohannis,
Doamna Prim-ministru Vasilica Viorica Dancila ,
Stimati senatori si deputati,
Si, nu in ultimul rand, stimate fete bisericesti,

Sunt un om tanar, insa nu suficient de tanar încât sa mai cred ca "o sa fie bine". 

M-am gandit sa va scriu aceasta scrisoare deschisa pentru a va ruga un ultim lucru. Nu este greu. As vrea sa va rog sa le spuneti tinerilor sa plece din Romania. Sa se salveze cat se mai poate. Acesta sa fie un ultim gest din partea voastra.

Bunicii mei au stiut ca sunt o generatie de sacrificiu. Au trait teribil pentru ca au avut credinta ca dupa ei o sa ramana o lume mai buna. Insa au fost mintiti. Parintii mei au crescut tot cu gandul ca sunt o generatie de sacrificiu. Nici sacrificiul lor nu a fost suficient. Apoi a venit randul nostru sa fim mintiti ca suntem prima generatie care creste in libertate si ca pe noi se bazeaza Romania. Ce sa vezi? Tocmai am descoperit ca suntem tot o generatie de sacrificiu. Romania are 100 de ani. Toate generatiile au fost de sacrificiu. Iar voi, dragi conducatori, nu veti schimba nimic. Stiu ca multi dintre voi sunteti ticalosi. Altii dintre voi ar vrea o schimbare. Insa nu au capacitatea.

Romania a ajuns o tara in care nu se mai poate face nimic. Si voi stiti asta. Justitie nu avem. Legi nu exista. In timp ce oameni curati mor de foame, de frig și de tristete in case, voi eliberați puscariasi - criminali, violatori, pedofili, talhari. Cautati sa le usurati viata. Ii eliberati pentru carti scrise de alții, pentru ca s-au purtat frumos etc. Stiu ca multe cariere politice sunt cladite pe umerii clanurilor interlope. Ok. Atat se poate. Insa va rog sa le spuneti tinerilor sa plece. Ca sa nu aiba surpriza peste 20 de ani ca sunt inca o generatie de sacrificiu. Propun sa ramanem noi aici si sa murim impreuna. Sa se stinga toata mizeria asta cu noi. Ce ziceti?

V-ati perindat pe la putere toti! Toti! Nu exista scuza ca a gresit x sau y. Voi toti ati avut puterea, rând pe rând. Nu ati facut nimic. Sanatatea este la pamant. Educatia este la pamant. Industria este la pamant. Totul este la pamant. Un pamant care nu stiu daca mai este al nostru. Nu exista autostrazi, drumuri, cai ferate moderne. Nu exista ajutor real din partea statului pentru cei care vor sa porneasca o afacere. Si aici nu ma refer la ajutoare financiare. Ma refer la obtinerea unor acte intr-un timp normal. Fara alergatura in 20 de locuri și fără bătaie de joc. Ma refer la hartuirea din partea instutiilor statului. Cunoasteti bine de unde va vin banii.

Suntem acoperiti in datorii. Romania nu mai are bani pentru pensii, pentru salarii, pentru alocatii, pentru nimic. Ciuguliti in disperare tot de la cei care muncesc cu adevarat. Voi stiti toate astea. Faceti un ultim gest de onoare si incercati sa le explicati tinerilor ca trebuie sa plece. Stiti ca asa este corect. Daca nu aveam dreptate voi nu va trimiteati copiii in strainatate. Ii tineati aici langa voi.

Pentru ce sa ii mai pacalim ca daca invata or sa reuseasca ceva in viata? Aici nu ai nicio sansa. Dovezile sunt evidente - Vasilica Viorica Dancila, Calin Popescu Tariceanu , Traian Băsescu, George Becali, Radu Mazare, Vasile Blaga, Liviu Marian Pop , Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Adriean Videanu, Cristian Cristian Popescu Piedone, Gabriel Oprea , Carmen DAN, Sebastian Ghita etc. Este clar ca poti ajunge in functii inalte doar daca ai fost un om redus la minte, dar priceput la învârteli.

Haideti sa le spunem sa plece. Ramanem noi aici si "stingem" neamul asta. Apoi ei se pot intoarce. Or sa cladeasca o lume noua.

Va multumesc pentru timpul acordat.

Alin. Prietenii imi spun Coiotu'”, a scris Alin Dincă, pe Facebook, liderul formaţiei rock Trooper.

SHARE