Orban susţine scoaterea baladei Mioriţa din programa şcolară. Explicația liderului PNL

17 Mai 2019

Într-o totală confuzie și a cauzei, dar și a efectului, Ludovic Orban, preşedintele PNL, s-a pronunțat cu privire la scoaterea baladei "Mioriţa" din programa şcolară, motivând, așa cum a mai auzit pe la alții, c-ar fi prea fatalistă. Evident, un inginer TCM-ist își poate prezenta somptuos o părere despre un subiect ce ține de filologie, așa cum tot românul se pricepe la toate. 

  • Orban susţine scoaterea baladei Mioriţa din programa şcolară. Explicația liderului PNL

”Avem o poezie, Miorița, vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există şi faptul că un om, deşi este înştiinţat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt şi alte lucruri care nu cad bine.

Sunt nişte chestiuni acolo care intră în subconştientul copilului care învaţă această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăţi care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră", a afirmat Ludovic Orban, la evenimentul "Români care mişcă România", un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Orban nu a precizat dacă nu cumva ar fi oportun ca în locul ”Mioriței” să fie predate cursuri de mandolină.....

SHARE