Cum se apără Maria Grapini de acuzația că ar fi încercat să măsluiască votul la Kovesi

27 Feb 2019

Europarlamentarul Maria Grapini a fost în comisia de numărare a voturilor exprimate de membrii Comisiei LIBE în procesul de alegere al viitorului procuror-șef european.

  • Cum se apără Maria Grapini de acuzația că ar fi încercat să măsluiască votul la Kovesi

La prima numărătoare Grapini a fost oprită de Judith Sargentini, un alt membru al comisiei, care a atenționat-o că a greșit în defavoarea Laurei Codruţa Kovesi, iar operația de numărare a voturilor a fost reluată de la început.

Acuzată în media din România că ar fi încercat să măsluiască votul, Grapini a reacţionat. 

”Manipulatorii de serviciu spun ca eu am vrut sa fur la numărarea voturilor! Ce om normal la cap isi poate închipui ca ar vrea cineva sa fure la numărat cand ai lângă tine toată presa si cand ai inca trei membri din comisie lângă tine? Si de ce as fi facut-o? Si nu ar fi reacţionat Macovei,daca ar fi fost asa?

Ca dovada ca primul teanc care l-am numărat a avut 22 de voturi asa cum am spus eu si cand a fost renumărat de cea care a cerut sa numere ea( este cea care a cerut sancţionarea Romaniei si care a fost pe fata pro Kovesi)! Cat de mizerabil sa fii sa acuzi aiurea un om?

Eu am conştiinţa împăcată ca mi-am facut datoria fata de tara si nu am spus niciun neadevăr fata de nici un candidat”, a comentat Maria Grapini.

SHARE