Curtea Supremă a decis suspendarea condamnării Elenei Udrea

20 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Magistraţii de la Curtea Supremă au decis suspendarea hotărârii de condamnare a Elenei Udrea. Tot  joi, magistaţii au decis suspendarea hotărârii de condamnare şi punerea în libertate a unul alt condamnat în dosarul ”Gala Bute”, Breazu Liberiu Tudor

  • Curtea Supremă a decis suspendarea condamnării Elenei Udrea

Avocatul Elenei Udrea a cerut magistratilor preschimbarea termenului, care fusese stabilit inițial pentru 28 ianuarie, susținând că judecatorii au comis o inechitate în cazul clientei sale, având în vedere că în alte cauze în care s-a cerut suspendarea executarii pedepsei, s-au pronuntat miercuri seara.

"Facem o mişcare normala. Am facut o cerere de preschimbare de termen in dosarul Elenei Udrea si am justificat o pe urgenţă privind solutionarea cauzei avand in vedere inechitatea creata ca urmare a pronuntarii in alte cauze. Tocmai ICCJ, care e chemată de lege să asigure aplicarea unei practici unitare, în cele trei complete a pronunţat soluţii diferite, în două dintre ele a fost amânată, dosarul nostru şi cel al lui Breazu, iar la Completul 2, instanţa a dat o solutie de admitere în principiu de suspendare şi punere in libertate", a declarat avocatul Veronel Rădulescu.

El a precizat că fostul ministru al Dezvoltării a fost „şocată” de decizia de amânare şi a cerut depunerea unei plângeri la CSM.

”A fost şocată de soluţia data de instanta si mi-a solicitat in functie si de modul cum va fi solutionata cererea noastra de preschimbarea termenului sa formulez o sesizare catre CSM pentru a sesiza aceasta inechitate care conduce practic la incalcarea unui drept fundamental, dreptul la libertate”, a adăugat avocatul Veronel Rădulescu.

Pe de altă parte, contestatia Alinei Bica a fost admisa in principiu, pedeapsa ei fiind suspendata pana la o decizie pe fond. Fosta sefa a DIICOT urmeaza sa fie eliberata din detentie in Costa Rica. Decizii similare au fost luate si in cazul altor condamnati celebri, precum: Rudel Obreja, Constantin Nita, Serban Pop.

SHARE