CTP: Dacă e aurul în pericol în Anglia, de ce nu aduc şi românii înapoi?

01 Mar 2019 | scris de Monica Nistor

Cristian Tudor Popescu a comentat proiectul de repatriere a depozitelor de aur ale BNR, operațiune argumentată de Brexit, declarând că dacă acest proces ar declanșa o situație aşa de înspăimântătoare în Marea Britanie, de ce nu am aduce acasă și cei 300.000 de români care trăiesc acolo.  

  • CTP: Dacă e aurul în pericol în Anglia, de ce nu aduc şi românii înapoi?

”Am auzit varianta, se încearcă să fie convinşi românii că e bine să luăm aurul, pentru că o să fie Brexit, şi nu putem lăsa aurul într-o ţară care nu e membră a UE. Stupizenie absolută - una, că dacă e Brexit, atunci toţi finanţiştii pleacă de la Londra şi a doua că, din clipa când rezerva de aur e retrasă în România, românii nu vor mai putea face plăţi cu cardul în străinătate.

Banca Angliei înseamnă mai mult decât Anglia. Sistemul internaţional financiar în care e inserată Banca Angliei este peste Brexit şi Anglia, indiferent ce se va întâmpla acolo. Banca Angliei funcţionează într-un sistem circulator care continuă să existe după Brexit", a declarat malițios CTP.

"Ce e mai preţios? Un român, mai mulţi români sau aurul? Aurul sau oamenii? Dacă e aşa primejdie că se poate ajunge să nu mai ai acces la aurul tău, al României, din Banca Angliei, acolo trebuie să fie ceva pe lângă care Hitler era mic copil, ca Banca Angliei să nu onoreze cererile de retragere de aur de acolo. Păi ce se alege de cei 300.000 de români dacă se creează o asemenea situaţie înspăimântătoare în Anglia? Păi nu ar trebui să îi retragem?", a făcut jurnalistul referire la cei 300.000 de români care locuiesc în Marea Britanie.

Jurnalistul a explicat că, deşi Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae încearcă să inducă în conştiinţa românilor, prin acest proiect, ideea de aur românesc "din coroana lui Decebal", "dus pe meleaguri străine la Londra, în Occidentul ăla nenorocit", realitatea este alta, şi anume că aurul din rezervele BNR e din Africa de Sud, cumpărat din "diverse surse din lumea asta largă".

"Singura situaţie în care mişcarea asta ar fi strategic bună ar fi cea în care scoatem aurul de la Londra şi îl ducem la Moscova, aur lângă tezaur. În situaţia în care Rusia va ocupa Anglia, cine ar putea ocupa Marea Britanie într-un război în momentul de faţă? Dacă ne gândim că Rusia o să invadeze Anglia şi o să ocupe insulele asta ar fi o mişcare strategică de mare inteligenţă", a comentat ironic, Cristian Tudor Popescu.

SHARE