Un nou album semnat de Leonard Cohen va fi lansat postum

21 Sep 2019

O colectie de cantece ale lui Leonard Cohen, neauzite pana acum, vor fi lansate intr-un nou album intitulat “Thanks for the Dance”. Reprezentantii regretatului muzician au declarat ca este vorba de o mosternire muzicala inestimabila si de o “continuare a muncii artistului”.

  • Un nou album semnat de Leonard Cohen va fi lansat postum

In ultimele luni de viata, Leonard Cohen si-a rugat fiul, Adam, sa reuneasca melodiile nepublicate in ultimul sau album, “You Want It Darker”, lansat in octombrie 2016. Cohen a murit o luna mai tarziu, iar fiul sau i-a indeplinit dorinta si a lucrat in garajul tatalui sau, invitand si alti fosti colaboratori ai maestrului sa fie parte din acest proces. 

Intre ei, se afla Javier Mas, fost membru al trupei lui Cohen, precum si solisti de muzica indie, Beck, Bryce Dessner Richard Reed Parry, Damien Rice si Leslie Feist. 

La crearea albumului au mai contribuit si compozitorul Dustin O’Halloran, producatorii Daniel Lanois si Patrick Watson, orchestra Stargaze, corul berlinez Cantus Domus, dar si corul Shaar Hashomayim, care l-au acompaniat pe Leonard Cohen in melodia “You Want It Darker”. 

Deja a fost lansata cover-ul albumului, The Goal, melodie in care Leonard Cohen si-a confruntat moartea.

SHARE