Realitatea TV se inchide: 30 octombrie este ultima zi de emisie

29 Oct 2019

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a prelungit licenţa de emisie a postului Realitatea TV, în şedinţa de marţi doar patru membri din 10 votând pentru solicitarea televiziunii.

  • Realitatea TV se inchide: 30 octombrie este ultima zi de emisie

Ultima zi de emisie Realitatea TV este 30 octombrie, informeaza Agerpres.ro

"Trebuie să analizăm îndelung şi să cântărim bine când decidem să închidem o televiziune. Ca şi la Estrada TV, am votat împotriva închiderii unui post TV, pentru că eu cred că este nevoie de Realitatea pe piaţa românească şi că cetăţenii au nevoie de acest post de televiziune şi de asemenea am luat în calcul la votul meu toată argumentaţia spusă de reprezentanţii Realitatea TV, de toată situaţia dată de legea specială, de legea insolvenţei în care se află, de faptul că textul nostru legal nu specifică exact astfel de situaţii, acolo unde legea nu distinge punctual eu pot să vin să interpretez în spiritul legii", a afirmat Cristina Pocora, membru CNA.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a punctat că nu a vrut să ignore prevederile legii. "Eu nu mi-am luat această libertate de a ignora prevederile legii. (...) Aici legea spune 'nu poţi să prelungeşti licenţa', nu că nu poţi să votezi pentru prelungirea licenţei", a afirmat el.

SHARE