Mircea Radu despre pentultimul episod din Game of Thrones: 'După GoT, nimic, nicio producție de gen, nu va mai fi ca înainte'

14 Mai 2019

Despre Games of Thrones se spune ca este unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodata si depaseste cu mult sfera unui film obisnuit: psihologii analizeaza cu atentie personajele, confera diagnostice, multe dintre actiunile petrecute pe micul ecran devin explicabile prin prisma specialistilor. Si nu doar psihologii sau psihiatrii au gasit in GOT un teren prielnic pentru studiu, ci si regizorii, actorii, profesionistii din televiziune etc. Mircea Radu vorbeste despre penultimul episod.

  • Mircea Radu despre pentultimul episod din Game of Thrones: 'După GoT, nimic, nicio producție de gen, nu va mai fi ca înainte'

"Aseară am văzut cel mai sângeros, mai tensionat și mai crud dintre toate episoadele Game Of Thones. A fost Episodul-Episoadelor. 
Varys trădează, Daenerys comandă scurt ”Dracarys!” iar marele Mestru Șoptitor e ars de viu. În brațele lui Jaime, singurul om care a iubit-o vreodată, Cersei își trăiește ultimele clipe - mor împreună într-o pivniță din piatră, ca un cavou (asemănarea cu moartea cuplului Romeo și Julieta e izbitoare). 

”Let it be fear!” zice Cea Născută din Furtună, Prima pe Numele Ei și se ține de cuvânt. Flota de Fier e distrusă. Nu mai rămâne piatră pe piatră din King´s Landing. Daenerys își pierde mințile definitiv distrugând și pârjolind armate, omorând oameni nevinovați, femei și copii. Sânge și pulbere, ziduri puse la pământ, urletele copiilor văzându-și mamele spintecate sau carbonizate. Un carnagiu de o violență drăcească.

Tyrion e buimac; pentru prima oară nu înțelege ce se întâmplă. 
Jon Snow realizează că loialitatea fără minte e prostie pură. Din care se mai și moare uneori.

Ce mai poate urma? Cine va ocupa Tronul de Fier? 

Jon Snow? Exclus, omul nu e interesat de așa ceva și e singurul personaj care nu și-a luat cuvântul înapoi, niciodată. 

Tyrion? Nu. La el viața e făcută pentru plăcere nu pentru datorie. 

Arya? Nici vorbă - e prea independentă și încăpățânată.

 Sansa? Nu sunt convins - șirul de nenorociri prin care a trecut și care au transformat-o dintr-o fetișcană timidă și ștearsă într-o femeie răzbunătoare și crudă, nu fac o regină. 

Și-atunci? Cine va fi?

PS1: Game of Thrones e cel mai inovator și mai bine făcut serial fantasy făcut vreodată. După GoT, nimic, nicio producție de gen, nu va mai fi ca înainte. 
PS2: Remarc că nicio mare figură, niciun personaj important din acest serial, nu moare în patul lui", scrie Mircea Radu.

SHARE