Românii au talent 2019. Emma Neagu a ales să-și amputeze piciorul pentru a-și trăi în continuare pasiunea, dansul - video

09 Feb 2019

Multă emoție în noul sezon din ”Românii au talent” - Ema Neagu, o gimnastă de 15 ani, protagonista unui moment coregrafic apreciat, în ciuda dificultății sale de a evolua cu un un picior amputat.

  • Românii au talent 2019. Emma Neagu a ales să-și amputeze piciorul pentru a-și trăi în continuare pasiunea, dansul - video

Emma Neagu s-a născut în Toronto, Canada, și a copilărit într-o casă în care încă se vorbește românește. A început să facă gimnastică de la trei ani și jumătate, apoi s-a îndrăgostit și de dans.

În urmă cu doi ani, Emma a trecut printr-un moment extrem de dificil al vieții sale, diagnosticată cu cancer osos a fost pusă în fața unei alegeri extrem de dificile...

”Când a fost diagnosticată, noi credeam că are un hematom. Pe loc l-au scos, după ce a făcut radiografie. ”Nu este un hematom, este o tumoare”, mi-au spus. Nici în acea clipă nu m-am gândit e vorba de cancer. (...)

Am plâns împreună de nenumărate ori, și sunt momente și acum, când plângem. Deși puteau să-i salveze piciorul, dar ea a ales totuși să-l amputeze. Am avut multe divergențe - ”Tu ai înnebunit, să-i lași să-ți taie piciorul. când îl pot salva?”

A ales să și-l amputeze pentru că medicii i-au spus că dacă îl vor salva, va fi  pentru că i-au spus că va fi doar o intervenție estetică, că va avea un metal în picior și că va termina cu dansul și gimnastica”, a declarat mama Emmei.

”Eu cred că am făcut alegerea bună, eu voiam să fac în continuare gimnastică și dans. 

Mult timp m-am întrebat de ce eu... Dar nu ajută să întrebi așa ceva și lupți în continuare, că nu ai ce să faci. Eu zic că gimnastica mi-a dat puterea, nu știu dacă neapărat mi-a salvat viața, dar mi-a dat puterea să trec peste chestia asta”, a declarat Emma.

Deși cu zâmbetul pe buze, Emma a a mărturisit că problemele sale nu s-au terminat - ”Treaba e că eu mă simt bine, dar rezultatele arată altceva”.

SHARE