Eurovision 2019, din nou cu scandal. Ester Peony va reprezenta România în Israel cu piesa 'On a Sunday'

18 Feb 2019

Finala selecției naționale Eurovision a fost câștigată de Ester Peony, cu piesa ”On a Sunday”, care va reprezenta România la competiţia cântecului european care va avea loc laTel Aviv în luna mai.

  • Eurovision 2019, din nou cu scandal. Ester Peony va reprezenta România în Israel cu piesa 'On a Sunday'

Ester Peony cu piesa ”On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu ”Army of Love” (50 de puncte) şi Laura Bretan cu ”Dear Father” (48 de puncte) au fost primele trei piese în ordinea preferinţelor juriului, ultimele două fiind considerate favorite înaintea finalei.

Deși toată lumea se aștepta ca marea câștigătoare a serii să fie Laura Bretan, învingătoare și la Românii au Talent, balanța a înclinat în favoarea unei necunoscute, cu o melodie fără prea multă priză la public, ținând cont de numărul de SMS-uri adunate în favoarea ei și de scandalul declanșat de fanii celorlalți concurenți, care au declanșat pe internet un cor extrem de vehement de contestare a rezultatului. 

”Vă mulţumesc! O să facem o treabă bună la Tel Aviv! Sunt extrem de emoţionată. A fost o mare încercare pentru mine”, au fost primele cuvinte ale lui Ester Peony, după încheierea voturilor.

Ester Peony, este numele de scenă al cântăreței şi compozitoarei Ester Alexandra Creţu . 

Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada. În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România. 

În ultimul act al selecţiei naţionale Eurovision România au concurat, alături de Ester Peony, Linda Teodosiu cu piesa ”Renegades”, Olivier Kaye - ”Right now”, Laura Bretan cu ”Dear father”, Teodora Dinu - ”Skyscraper” , Claudiu Mirea - ”We Are The Ones”, Aldo Bşaga - ”Your journey”, Letitia Moisescu & Sensibil Balkan - ”Daina”, Bella Santiago - ”Army Of Love”, Trooper - ”Destin”, Dya & Lucian Colareza - ”Without You (Sin Ti)” şi Mirela Vaida - ”Underground”.

SHARE