Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020 - video

12 Feb 2020

În acest an TVR a modificat modul de selecție al piesei și a concurentului ce va reprezenta România la Eurovision 2020. 

  • Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020 - video

Alegerea vocii a avut o complexitate sporită şi nu s-a bazat, ca în alţi ani, doar pe înregistrări unplugged/live ale vocilor concurenţilor şi pe elemente de palmares ale acestora.

După evaluarea mai multor candidaturi , procesul de preselecţie derulat de TVR și Global Records a adus în faza finală trei artiști: Roxen, Diana V şi Cezar.

Dintre cei trei, vocea care va reprezenta România la Eurovision 2020 a fost aleasă Roxen.

"În copilărie, am participat la diverse concursuri si festivaluri, insă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel și visam să cânt pe scene mari și să mă adresez publicului.

Acum, sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea.

Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen.

Anul trecut, SICKOTOY feat. Roxen – You don’t love me a intrat în top 10 Club Charts în UK și a fost cea mai difuzată piesă pe The Voice Radio Bulgaria în ultima săptămână a lunii octombrie. De asemenea, piesa este ascultată în peste 15 țări.

Urmează alegerea piesei cu care Roxen va merge la Eurovision 2020.

Pentru Roxen au fost compuse mai multe melodii, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională din 1 martie 2020. Aceste piese vor fi prezentate public pe 21 februarie 2020.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

SHARE