Oana Sarbu spune ca a rămas la fel de inocentă, de candidă, ca la 14 ani: 'Sunt intr-o perioada romantica'

04 Iul 2019

Oana Sarbu, artista cu o voce speciala, care a ramas iubita de telespectatori de-a lungul timpului poate si datorita interpretarii sale din filmul “Liceenii”, traieste o poveste romantica la 51 de ani. Intr-un interviu acordat revistei Formula –AS, ea povesteste ca din cauza debutului timpuriu in lumea artistica, a sarit etape pe care orice adolescent normal le traieste, dar ca, spre surpriza ei, timpul i-a adus surpriza romantismului acum.

  • Oana Sarbu spune ca a rămas la fel de inocentă, de candidă, ca la 14 ani: 'Sunt intr-o perioada romantica'

“După o perioadă mai îndelungată de intro­specţie, în care am privit în urmă, la oamenii care au trecut prin viaţa mea şi apoi au plecat, la momentele mai puţin plăcute prin care am trecut, la schimbările care au survenit în existenţa mea, simt acum un soi de revenire emoţională. Sunt şi într-o perioadă romantică - culmea! Deşi anul trecut am schimbat prefixul, mă simt plină de candoare, de inocenţă, de bucuria întâlnirilor de suflet... Mi-am redescoperit calităţile de femeie, ştii? (râde) Pentru că am debutat în lumea artistică atât de timpuriu, pe la 16-17 ani, eu n-am avut parte de o anume aşezare sentimentală. Par­cursul "normal" al relaţiilor sentimentale la mine a fost anulat, fiindcă mereu eram pe coclauri: la filmări, în turnee...

Adolescenţa mea s-a consumat cat am clipit, şi într-un mediu artistic, n-a evoluat natural, cu toate ramificaţiile ei, inclusiv cele sentimentale. Apoi m-am măritat, tot aşa, de timpuriu... În plus, perioada schimbărilor din societate, de la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90, la mine a coincis cu o etapă de mare tumult, care, din nou, mi-a anulat posibilitatea de a-mi construi acea aşezare sentimentală.

Acum, în schimb, cam în ultimii doi ani, trăiesc, după cum îţi spuneam, o renaştere, şi de iubire, şi de emoţie. Am întâlnit şi nişte poveşti mai romantice, care mi-au refăcut zona emoţională şi mi-au arătat că am rămas la fel de inocentă, de candidă, ca la 14 ani, când am cunoscut o iubire extraordinar de puternică! Ceea ce e fantastic şi mă încarcă enorm! Mă umple de bucurie, mă îm­plineşte, mă face să mă simt frumoasă... Starea asta interioară nouă îmi prieşte de minune, inclusiv din punct de vedere profesional, pentru că, tot de vreo doi ani încoace, am devenit şi mult mai creativă: am făcut mai multe piese noi, profunde, inspirate din lucrurile pe care le-am trăit, pe care le-am simţit "în direct".

Intrebata fiind cum se simte la aceasta varsta, atunci cand se uita in oglinda, Oana Sarbu recunoaste ca arata foarte bine, chiar daca numarul de ani impliniti e destul de mare.

“Eu sunt un om realist. La interior, mă simt aproape ca-n copilărie, lumea din jur îmi spune că sunt neschimbată, aproape de când am făcut "Liceenii", dar totuşi, când mă privesc în oglin­dă, cu toate că-mi dau seama că, într-adevăr, arăt destul de bine, realizez că nişte lucruri s-au mai schimbat şi, mai ales, că vârsta pe care am împlinit-o e destul de... mare. Că nu ştiu cum altfel să-i zic! (râde) Există un anume conflict interior care se naşte din disonanţa asta, însă realismul meu îl atenuează. Şi apoi trăind lângă un copil în perioada de formare, sunt "obligată" să rămân realistă, în pas cu timpul, cu societatea, şi, mai ales, cu necesităţile lui Alex, chiar dacă, măcar uneori, mi-ar fi mai simplu să mă retrag în copilăria mea interioară. Dar n-am voie să fac asta decât cu măsură şi e foarte bine aşa!”, a spus Oana Sarbu pentru Formula As.

SHARE