Trăistariu, fericit după finala Eurovision: Suntem un popor de oi!  Juriul internaţional a făcut dreptate

18 Feb 2019

Eurovision este o afacere care se bazează pe faptul că oamenii refuză să creadă în dictonul latin care spune că despre gusturi și despre culori nu se discută, în cazul de față fiind vorba despre cele muzicale.

  • Trăistariu, fericit după finala Eurovision: Suntem un popor de oi!  Juriul internaţional a făcut dreptate

Și așa, avem de a face anual cu un concurs în care fiecare se încrâncenează să demonstreze că alegerea lui e cea mai cea, trecând peste faptul că nu se prea poate ierarhiza muzica după un singur criteriu, cel al duratei maxime a melodiei.

Anul acesta, victoria neașteptată a cântăreţei Ester Peony în finala națională a provocat dezbateri aprinse şi critici dure la adresa Televiziunii Române, acuzată că nu a oferit telespectatorilor săi o pondere mai mare în decizia alegerii reprezentantului lor șo că votul juriului internaţional a avut cel mai important criteriu. 

Cel mai împătimit concurent la Eurovision, Mihai Trăistariu, s-a retras cu scandal din semifinala selecției naționale 2019, după ce a acuzat TVR că a favorizat-o pe Bella Santiago acordându-i un wild card. Trăistariu se numără printre cei puțini care s-au declarat satistăcuți de rezultat. 

Trăistariu este de părere că juriul a făcut dreptate, și că Ester Peony a câştigat fără pile, fără telefoane, fără impresari şi wild card-uri inventate. 

”Dacă mă bucur de ceva în seara asta la Eurovision, mă bucur că juriul internaţional a făcut dreptate! Aşa cum am preconizat… Ester a câştigat! Fără pile, fără telefoane, fără impresari, fără wildcard-uri inventate, fără susţinerea sufocantă şi fake a caselor de discuri, fără influenţele morbide şi distructive ale celor 10 fani Eurovision România care au câte 30 de conturi false fiecare.

Ester a venit, a cântat, a transmis. Piesa ei era prea faină să nu câştige! Iar cel mai fredonabil refren (Daina) a luat punctaj mare. Pentru că juriul n-a ţinut cont de «părerea» publicului, public influenţat în toată această perioadă de sutele de conturi false, care apar ca ciupercile fix în perioada Eurovision“, a scris Trăistariu pe Facebook.  

Trăistariu își mai permite să facă și o caracterizare a modului în care se comportă românii: ”Suntem un popor de oi! Dacă unu' cu influenţă strigă-n gura mare că va câştiga X, toată ţara strigă X. Fără să discearnă, fără să asculte, fără să compare. Ştiu om care a votat piesa Y, dar el a ascultat doar două melodii din cele 12. Concluzie: România nu va câştiga niciodată Eurovision-ul dacă nu alegem PE BUNE!“.

SHARE