Andra, trasă de urechi de Luminița Dobrescu: «Cea mai mare obrăznicie posibilă şi lipsă totală de respect faţă de o piesă sacră a muzicii uşoare româneşti»

20 Ian 2019

Luminiţa Dobrescu, cea dintâi solistă din România care a câştigat trofeul Cerbul de Aur, a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu critic, destul de dur, la adresa Andrei, pentru o afirmaţie făcută pe scena Sălii Palatului.

  • Andra, trasă de urechi de Luminița Dobrescu: «Cea mai mare obrăznicie posibilă şi lipsă totală de respect faţă de o piesă sacră a muzicii uşoare româneşti»

În 1969, Luminiţa Dobrescu a câştigat Cerbul de Aur graţie interpretări piesei ”Of, inimioară“.

Într-o postarea pe Facebook, Luminiţa Dobrescu s-a arătat indignată de o afirmaţie făcută de Andra în timpul unuia dintre spectacolele ”Tradiţional“, susţinute anul trecut la Sala Palatului.

Andra, după ce a interpretat alături de Lidia Buble piesa ”Of, inimioară“, a declarat: ”Cine o zis că generaţia nouă nu ascultă şi nu cântă muzică populară? Iată dovada! Felicitări!“.

Luminiţa Dobrescu a catalogat această afirmaţie, cum că melodia ar fi una populară, drept ”cea mai mare obrăznicie posibilă şi o lipsă totală de respect“, precizând că melodia a fost compusă de Edmond Deda.

”Hahahahaha! Să auzi şi să nu crezi... Andra cântă «muzică populară» şi afirmă cu mult curaj cum că piesa «Of, inimioară» este folclor românesc!

Este cea mai mare obrăznicie posibilă şi lipsă totală de respect faţă de o piesă sacră a muzicii uşoare româneşti, cu o dublă valoare în istoria acesteia. Compozitorul este Edmond Deda! Şi nu a scris manele!“, a scris artista pe Facebook.

SHARE