Liam Neeson: Am sperat cam o săptămână să iasă dintr-un bar un ticălos negru să şi se ia de mine. Înţelegeţi?

05 Feb 2019

Mărturisire tulburătoare din partea unuia dintre cei mai îndrăgiţi actori de la Hollywood. Liam Neeson a declarat că a simțit dorința de a-și răzbuna o prietenă care fusese violată, umblând înarmat, pe străzi, câteva zile.

  • Liam Neeson: Am sperat cam o săptămână să iasă dintr-un bar un ticălos negru să şi se ia de mine. Înţelegeţi?

Din fericire, actorul spune că în cele din urmă și a reușit să iasă din gândurile negre înainte de a comite un gest cumplit şi necugetat. Acum, Liam Neeson declară că este îngrozit de ceea ce ar fi putut face şi spune că acele momente îngrozitoare i-au oferit o lecţie de viaţă: răzbunarea nu provoacă decât mai multă violenţă, suferinţă şi uneori chiar moarte.

”Mi-a spus că a fost violată. Dar s-a descurcat în această situaţie într-un mod extraordinar. Însă reacţia mea imediată a fost... Am întrebat-o dacă-l ştie pe violator. Mi-a spus că nu. Ce culoare avea? Mi-a spus că a fost un negru.

Am bântuit prin diverse zone cu un baston, în speranţa că mă va aborda cineva. Îmi este ruşine să spun aceste lucruri. Am făcut asta cam o săptămână, sperând să iasă dintr-un bar vreun ticălos negru şi se va lua de mine. Înţelegeţi? Astfel încât... să-l omor.

A fost îngrozitor, îngrozitor, când mi-am venit în fire în cele din urmă şi mi-am zis: "Ce naiba faci"? Provin dintr-o societate - am crescut în Irlanda de Nord în timpul ”Tulburărilor” - şi de aceea înţeleg nevoia de a te răzbuna. Dar asta duce doar la alte crime şi de acolo la şi mai multe crime.

Înţelegeţi? Irlanda de Nord stă mărturie. Şi tot ce se întâmplă în lume, toată violenţa asta, dovedeşte acest lucru”, a declarat Liam Neeson.

SHARE