Iulia Albu are de comentat ceva si despre tinuta lui Carmen Iohannis: ‘Sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist’

31 Mai 2019

Desi de multe ori a fost criticata pentru tinutele pe care le adopta, odata cu sosira Papei la Bucuresti, Prima Doamna a Romaniei a imbracat o rochie superba, bleu, care ii punea in valoare silueta, fara exagerari de vreun fel. Doar ca, la solicitarea revistei Viva, Iulia Albu a analizat ținuta purtată de Carmen Iohannis si a spus ca abuzează de un privilegiu care nu îi aparține.  

  • Iulia Albu are de comentat ceva si despre tinuta lui Carmen Iohannis: ‘Sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist’

„Carmen Iohannis da cu bată în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc' este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul.

Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront.

Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțîn firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice. Sigur, noi nu suntem toți catolici și in niciun caz mai catolici decât Papa, dar, ipotetic și realist vorbind, sunt sigură că de la bugetul de stat s-ar putea găsi fonduri pentru un stilist profesionist pentru Doamna Iohannis.”, a spus Iulia Albu.

Tinuta a fost creata de Eli Laslean, care a declarat pentru Click.ro urmatoarele: ”Tinuta purtată de Carmen Iohannis a fost pregătită special pentru acest eveniment și am vrut să transmitem, totodată, și un mesaj. Culoarea bleu ciel exprimă seninătate, este o nuanță rafinată și serenă, precum sufletul doamnei Iohannis. Materialul este un crep de mătase naturală, fluid, ușor, confortabil, cu un croi și o simplitate studiate, care pun în valoare silueta, dar în același timp conferă și o notă de austeritate. Este o eleganță discretă ce o și caracterizează pe prima doamnă.  Am pregătit din timp această ținută. Doamna Iohannis și-a dorit o culoare senină.  A venit la câteva probe înainte”, a apua Eli Lăslean.

 

SHARE