FBI - tehnici pentru a te face rapid plăcut de către ceilalți

02 Mar 2019 | scris de Ioana Constantinescu

Robin Dreeke, fost şef al programului de analiză comportamentală din cadrul FBI, cu 27 de ani de experiență în domeniu, indică unele din tehnicile prin care se poate stabili o relație cu pers

  • FBI - tehnici pentru a te face rapid plăcut de către ceilalți

N-o face gratuit, ci în cartea pe care a publicat-o - ”Nu este totul despre mine: Top zece tehnici pentru a construi o conexiune rapidă cu oricine”, citată de The Times.

Ascultarea cu atenție a interlocutorului este o modalitate perfectă de a-i înţelege gândurile. Nu treceți mai departe, gândindu-vă la ce să urmează să-i spuneţi. Fiţi răbdători. Curiozitatea transmite interes, dar poate fi câştigată doar prin ascultare.

Ajutaţi interlocutorul să se simtă relaxat

Pentru a ajunge la inima cuiva, încercaţi să îi oferiţi încredere. Unul din cele mai importante lucruri este să reuşiţi să-l faceţi pe interlocutor să se simtă relaxat, în largul lui. Lucrurile vor evolua de la sine. Aţi putea încerca o glumă, dacă este momentul potrivit uneia, pentru a începe o discuţie.

Aveți grijă la un limbajul corpului

Indiferent ce încercaţi să transmiteţi prin cuvinte, efortul de a stabili o conexiune cu cineva ar putea fi zădărnicit de limbajul propriului corp:

- Zâmbetul este o modalitate foarte bună de a transmite încredere.

- Nu încrucişaţi mâinile sau picioarele.

- Nu intraţi în defensivă.

- Menţineţi contactul vizual.

- Nu staţi încruntaţi.

Încercați să priviți gândurile şi opiniile interlocutorului fără a le judeca

Trăim în vremuri în care aproape toată lumea tinde să-i judece pe cei din jur. Dreeke consideră că primul pas care ar trebui făcut atunci când se doreşte stabilirea unei conexiuni puternice este eliminarea acestei tendințe. Nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu toate opiniile interlocutorului. Validarea se rezumă la înţelegerea nevoilor, dorinţelor, viselor şi aspiraţiilor celor din jur. Astfel transmiţi încredere şi siguranţă.

Detaşaţi-vă de propriul ego

Oamenii adoră să arate cât de multe cunosc despre un anumit subiect. Este important de înţeles că egou-ul este un ucigaş al conexiunii, făcându-te să fii perceput drept un om arogant şi conflictual. Detaşarea de ego te ajută să nu mai simţi nevoia să îi corectezi pe cei din jur.

Adresaţi cele mai provocatoare întrebări

Întrebările provocatoare pot stârni răspunsuri inspirate, de multe ori oamenii ajungând să dezvăluie cele mai mari dorinţe şi pasiuni. Nu este întotdeauna uşor, dar Robin crede că este o metodă importantă în arta stabilirii conexiunilor interpersonale.

SHARE