Eric Roberts, despre sora sa mai mică: 'Dacă nu aş fi fost eu, nu ar fi existat actrița Julia Roberts'

19 Mar 2019

Într-un interviu acordat revistei ”Vanity Fair“, Eric Roberts îşi atribuie cu nonșalanță merite pentru succesul în lumea filmului de care se bucură atât sora, cât şi fiica lui, Emma Roberts, cunoscută din serialul ”American Horror Story“.

  • Eric Roberts, despre sora sa mai mică: 'Dacă nu aş fi fost eu, nu ar fi existat actrița Julia Roberts'

”Dacă nu eram eu, nu ar fi existat nici Julia Roberts şi nici Emma Roberts ca vedete, ca actriţe şi sunt foarte mândru de acest lucru. Când Julia a venit pentru prima dată în New York, m-am dus la William Morris şi i-am spus: «Cine îi dă un proiect surorii mele?».

Sunt foarte mândru că toată lumea ştie că eu am fost primul, pentru că a fost dificil. Am fost primul din familia noastră care a primit nominalizări la Globul de Aur şi la premiile Oscar, aşa că sunt mândru de acest lucru“, a declarat Eric Roberts.

După ce au urmărit-o în ”Pretty Woman“, alături de Richard Gere, americanii s-au îndrăgostit de Julia Roberts, iar actrița a profitat de popularitatea sa pentru a se impune profesional — laureată cu Oscar pentru rolul din ”Erin Brockovich“, opt nominalizări și trei Globuri de Aur, trei nominalizări la Premiile Academiei Americane de Film.

Între timp, Eric a început să joace în filme din ce în ce mai slabe. El susţine că nu are niciun motiv de frustrare din această cauză: ”Am vrut să mă distrez. Îmi place la nebunie şi pot să fac asta cât e ziua de lungă, dar oamenii au început să glumească pe seama mea. Nu am înţeles la început. După ce am făcut 250 de filme, am trecut de la «o glumă de om care ar face orice» la «e ceva ce nu poate face?».“

Eric Roberts a dezvăluit şi motivele care au dus la ruptura dintre el şi Julia Roberts, extrem de mediatizată de mass media, dar şi despre cum s-au împăcat după mai mulţi ani. În 1993, când Eric a început să aibă mari probleme din cauza abuzului de droguri şi alcool, fiind părăsit de soţie, pe care chiar Julia Roberts a ajutat-o financiar să câştige în instanţă custodia micuţei Emma Roberts.

”Eram înnebunit după surorile mele, le-am iubit, le-am adorat, erau deosebit de preţioase pentru mine şi am avut momente în care am fost extrem de apropiaţi. Am fost foarte protectivi unul faţă de celălalt, dar cel mai greu e să te protejezi de tine însuţi.

Când am început să consum droguri a devenit dificil pentru oricine să fie în preajma mea, eram obositor: mă plângeam tot timpul, blamam, devenisem incapabil să mă mai bucur. Toţi cei din lumea mea au avut nevoie de o pauză, inclusiv Julia.“

În 2004 s-a produs reconcilierea dintre cei doi frați, după ce Julia Roberts şi soţul său, directorul de imagine Daniel Moder, au devenit părinţi de gemeni, iar Eric Roberts şi soţia sa, Eliza, i-au vizitat la spital pentru a-i felicita şi au fost primiţi cu braţele deschise. De atunci, actorul spune că au petrecut mai multe sărbători împreună şi ţin legătura prin e-mail.

SHARE