Elton John, amintiri emoționante despre ultimele zile de viață ale lui Freddie Mercury

05 Dec 2018 | scris de Medeea Moldovan

Elton John, dezvăluiri despre ultimele zile de viață ale lui Freddie Mercury. Cadoul de Crăciun pe care i l-a pregătit înainte de a muri

  • Elton John, amintiri emoționante despre ultimele zile de viață ale lui Freddie Mercury

Unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile, Freddie Mercury, solistul trupei Queen ar fi împlinit 71 de ani.

Elton John, unul dintre prietenii apropiați ai lui Freddie, își reamintește, în cartea ”Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS”, momente emoționante despre ultimele zile din viața muzicianului, care a murit răpus de o complicație dată de SIDA. 

”Freddie nu a anunțat public că suferă de SIDA, decât cu o zi înainte de a muri în noiembrie 1991. Deși era peste măsură de energic pe scenă – mai mult decât Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat în ce privește viața privată.

Freddie mi-a spus că are SIDA imedit după ce a fost diagnosticat în 1987. Am fost devastat. Am văzut ce face această boală la mulți prieteni. Știam exact ce se va întâmpla cu Freddie. Și el știa. El știa că moartea, moartea agonizantă, urma să vină. Dar Freddie era incredibil ce curajos. A păstrat aparențele, a continuat să cânte alături de trupa Queen, și a continuat să fie cea mai amuzantă și generoasă persoană dintotdeauna.

După ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, a fost prea greu de îndurat. Mi se rupea inima să văd această stea a muzicii distrusă de SIDA. Spre sfârșit, corpul său a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slăbit și pentru a sta în picioare”, își amintește Elton John.

Elton John a dezvăluit și că după moartea lui Freddie, de Crăciun, Elton John a primit un cadou din partea lui - un tablou, semnat de unul din artiștii lui preferați, pictorul britanic Henry Scott Tuke.

Cadoul era însoțit de un mesaj: ”Dragă Sharon, mă gândeam că-ți place. Cu drag, Melina. Crăciun fericit!” - Sharon și Melina erau numele cu care se alintau cei doi, scrie Bored Panda.

”Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci și plângeam ca un copil. Era acest om frumos, pe moarte, în ultimele sale zile de viață și-a găsit timp să-mi căute un cadou de Crăciun. (…) Chiar și pe moarte, mi-a amintit cât de special era”, spune Elton John.

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu HIV în 1987. Iniţial, el nu a dorit ca informaţia să fie făcută publică şi a negat zvonurile apărute în presa. Pe 23 noiembrie 1991 a trimis jurnaliştilor un comunicat în care recunoştea că a fost testat seropozitiv.

Ziua următoare, se stingea din viaţa, la doar 45 de ani.

SHARE