Cum l-au ajutat românii pe Florin Piersic, după ce se spunea că-l bătuse pe Nicu Ceaușescu

02 Dec 2018 | scris de Medeea Moldovan

În cadrul emisiunii ”Voi cu Voicu” de la Antena 3, Dan Negru l-a evocat pe îndrăgitul Florin Piersic, făcând referire la momentul în care gura lumii vorbea că actorul l-ar fi bătut pe Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului comunist.

  • Cum l-au ajutat românii pe Florin Piersic, după ce se spunea că-l bătuse pe Nicu Ceaușescu

”Am filmat revelionul trecut cu Piersic. E un monstru, un mamut, e fabulos. Fabulos! Povești. Știi cum s-au dus audiențele? I-am făcut aniversarea de 80 de ani. (...)

În anii 80 era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. Ții minte povestea? L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la benzinăria cum te duci spre Otopeni. Și acolo Nicu Ceaușescu a intrat în față și Florin stătea în spate. Și doar l-a apostrofat. A fost un schimb de replici. După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. Nu a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar mare armăsar.

În perioada aia, lumea îi cunoaștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă: oamenii treceau și știau că e mașina lui, bă, Ceaușescu l-a dat afară. Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut la televizor de multă vreme, la teatru.

Era o perioadă în care nu apărea, care a coincis cu cea în care se vorbea despre întâmplarea cu Nicu Ceaușescu. Știi ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină. Ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor", a povestit Dan Negru.

SHARE