Living coral, portocaliu-piersică, aleasă culoarea anului 2019

06 Dec 2018 | scris de Medeea Moldovan

Living Coral, o nuanţă de portocaliu-piersică uşor aurie, care denotă optimism, a fost aleasă de Pantone drept culoarea anului 2019.

  • Living coral, portocaliu-piersică, aleasă culoarea anului 2019

Experţii Pantone aleg de 19 ani culoarea ce exprimă cel mai bine spiritul perioadei. Spre deosebire de anul trecut, când a fost aleasă o nuanţă întunecată de UltraViolet, pentru 2019 Pantone a ales Living Coral înseamnă energie, reconectarea cu natura.

”Influenţa de anul acesta a fost mediul înconjurător. Am avut în minte frumuseţea pe care o vedem în natură şi importanţa ocrotirii mediului. Gândiţi-vă la recifele de corali care adăpostesc şi susţin viaţa marină şi iată că încep să dispară”, a explicat alegerea Laurie Pressman, vicepreşedinte Pantone.

Pressman a explicat faptul că alegerea anuală făcută de Pantone nu este o previziune a trendului ci ”o reflecţie a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat”. 

Ea a precizat că nuanţa a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, branding corporatist şi la nivel online încă din 2018.

SHARE