Alain Delon: De asta am devenit actor și nu pește... Îmi doream să văd, în ochii acelor femei, că sunt cel mai frumos, cel mai puternic

30 Noi 2018 | scris de Anca Koller

Ajuns la 82 de ani, Alain Delon mărturisește într-un interviu acordat ziarului Le Monde despre faptul că viaţa şi cariera sa sunt un accident, pentru că dacă nu ar fi fost propulsat în cinema de femeile care se îndrăgosteau de el ar fi devenit cu siguranță un proxenet.

  • Alain Delon: De asta am devenit actor și nu pește... Îmi doream să văd, în ochii acelor femei, că sunt cel mai frumos, cel mai puternic

Vorbind despre cariera sa, emblematicul actor francez a explicat că a ”nimerit în această meserie graţie femeilor“. 

”Femeile sunt acelea care m-au făcut să fac cinema. Femeile sunt acelea care m-au dorit, care mi-au dat totul, femei care s-au îndrăgostit de mine. Aveau minim, şase sau şapte ani mai mult decât mine... Îmi doream să văd, atunci, în ochii acelor femei că sunt cel mai frumos, cel mai mare, cel mai puternic şi de asta am devenit actor“, a spus Delon.

La reîntoarcerea sa din războiul din Indochina, în 1956, Alain Delon spune că era gata să devină un infractor, un gangster. ”Aveam femei într-un cartier din Paris şi urma să devin peşte. Dar, cum aveam femei şi într-un alt cartier din Paris, am devenit un star“. 

Pentru Delon, cariera sa nu are nicio legătură cu meseria de actor.

”Este diferenţa esenţială - şi nu există nimic peiorativ aici - între Belmondo şi Delon. Eu sunt un actor, Jean-Paul este comediant, un actor de teatru. Un comediant joacă, petrece ani să înveţe, pe când un actor trăieşte. Eu, mi-am trăit mereu rolurile. Nu am jucat niciodată“, a spus Delon. 

”Nu vreau să continui lupta prea mult. Am o carieră atât de excepţională încât nu vreau să fac un film prea mult“, mai spune în interviu actorul care a realizat peste 80 de filme, urmând indicațiile unora dintre cei mai mari regizori: Melville, Visconti, Losey, Antonioni.

Cineaştii cu care aş mai fi putut filma au murit. Vă jur, nu văd, astăzi, cine ar putea să-mi mai facă un film. Sau atunci să-mi prezinte o poveste minunată“, mai declară actorul francez. 

Întrebat despre regretele sale, Alain Delon a subliniat că există un singur lucru care i-a lipsit şi îi va lipsi întotdeauna: ”Să fac un film în regia unei femei. Vă daţi seama că asta nu mi s-a întâmplat niciodată“.

SHARE