Agenția de presă germană DPA, despre Centenar: România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei.

03 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Un articol publicat de agenția DPA - Deutsche Presse Agentur - și preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF, în care se spune că România a aniversat 100 de ani de la momentul în care am anexat o parte din Ungaria.

  • Agenția de presă germană DPA, despre Centenar: România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei.

”România sărbătorește a 100 aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial de la prăbușirea Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime. 

În Transilvania, românii reprezentau majoritatea populației. Reprezentanții celor 800.000 de etnici germani care trăiau în Transilvania au votat de asemenea unirea cu România. Majoritatea germanilor din România au emigrat", scrie în articolul DPA.

Nu e rea-voință, ci probabil doar o superficialitate din partea redactorului agenției de presă germane care a scris articolul referitor la Centenar.

Fără prea multă atenție, Marea Unire a românilor, din cenușa imperiilor, poate fi tratată la nivel istoric ca o anexare. Dar chiar și așa, merităm mai multă considerație, nu? Oare despre Cehia, Slovacia, țările iugoslave, la fel or fi scris?

SHARE