Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale

23 Iul 2019

Viorica Dancila a fost validată, marți, de Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă.

  • Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale

Doar două voturi au fost împotriva desemnării sale: Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, și Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Gabriela Firea a votat în favoarea desemnării premierului drept candidatul PSD la prezidențiale.

Paul Stănescu a decis să susţină un alt candidat din partea social-democraţilor pentru prezidenţiale deoarece „ar maximiza şansele PSD”.

Gabriela Firea a renuntat la candidatura pentru prezidentiale: ”Am participat la o competiție preliminară. Am fost mai mulți. Având în vedere că nu s-a creat acea masă critică, mi s-a părut normal ca să anunț că mă retrag din această cursă care avea final așteptat. Vom face campanie electorală și vom susține candidatul. Dacă nu suntem de acord, înseamnă că ne poziționăm în afara partidului și nimeni nu ne ține cu forța.

În afară de sondaje, există și alte criterii: susținerea organizațiilor. Dacă ele și-au asumat un procent, e normal să nu mai creezi alte tipuri de dezbateri. Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă”, a declarat Gabriela Firea.

SHARE