Victor Rebengiuc despre divergentele dintre Ion Caramitru si Mihai Calin: ‘Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată’

29 Sep 2019

Cu putine zile in urma, Mihai Calin, actor la TNB, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisa in care a adresat acuzatii liderului Teatrului National Bucuresti, spunand ca Ion Caramitru profita de pe urma functiei pe care o detine pentru avantaje financiare personale si ca majoritatea spectacolelor sunt puse in scena de el, pentru a castiga 10% din incasari.

  • Victor Rebengiuc despre divergentele dintre Ion Caramitru si Mihai Calin: ‘Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată’

La randul sau, Ion Caramitru a declarat ca actiunile sale sunt perfect legale si ca-l va actiona in judecata pe Mihai Calin, sub acuzatia de defaimare si ca va solicita daune morale deloc neglijabile.

Intrebat de Digi 24 de care parte a baricadei se afla, marele actor Victor Rebengiuc s-a situat de partea directorului TNB.

„Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată... Eu cred că a atins o anumită limită, cred că nu poate să treacă peste limita asta, profesional vorbesc, şi îşi caută vinovaţi. Nu e nimeni vinovat. El a avut roluri importante, el ar fi trebuit să îşi capete notorietatea jucând aceste roluri. Dar el dă vina pe Caramitru. Ce i-a făcut Caramitru?! De unde îi vine ideea asta cu schimbarea directorului? Dacă un director face treabă bună, de ce să îl dai la o parte?! Caramitru nu face distribuţii decât în piesele pe care le pune el“, a declarat Rebengiuc.   

Domnia sa a mai afirmat ca Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ are prestigiu de cand Caramitru a fost numit director: „Caramitru s-a dus şi s-a zbătut şi a convins toată lumea să dea bani în continuare pentru ca lucrările să continue şi şantierul să se termine într-un timp rezonabil. A făcut din acest teatru... sunt şapte săli de teatru în care se joacă seară de seară! Ăsta este un teatru care merge foarte bine. Cine conduce teatrul ăsta face o treabă bună. Dacă teatrul merge… cum poţi să spui că l-a confiscat? Şi ce face?! L-a confiscat şi pune piese în el! Pune spectacole în toate sălile, asta face. Toată lumea tace din gură şi numai ăştia care îl înjură sunt vocali“.

SHARE