Un jurnalist 'integru', fără grijă: Când Dragnea o să cadă de la putere, vin alții, și ăia vor dori pupați în fund!

05 Ian 2019

Stelian Tănase face publică, pe blogul său, o discuție pe care ar fi purtat-o cu un jurnalist cunoscut care a recunoscut deschis faptul că primește bani pentru a lăuda PSD-ul și pe Liviu Dragnea.

  • Un jurnalist 'integru', fără grijă: Când Dragnea o să cadă de la putere, vin alții, și ăia vor dori pupați în fund!

Ce spune domnul Stelian Tănase este cât se poate de credibil, dar la fel de adevărat este și faptul că nu numai cei de la putere au nevoie de lingușeli, ci și cei care aspiră la ea, și că mai mult ca sigur încrederea în media s-a pierdut ca urmare a acestui militantism politic subvenționat al jurnaliștilor, care nu mai pot ”mușca”, așa cum le cere profesia, ”ca un câine turbat”, mâna care îi hrănește, fie ea de la putere sau din opoziție...

Să nu ne panicăm, așa e peste tot în lume, nu numai la noi, ceea ce trebuie să învățăm este să discernem între laudele și criticile plătite, să înțelegem și să filtrăm informația cu ajutorul unui spirit inteligent și echilibrat, fără pasiune. 

Întrebarea care se poate pune este de ce-am avea mai multă încredere în domnul Stelian Tănase, nu?

Tănase nu face public numele jurnalistului care i-a făcut această mărturisire, dar menționează că acesta a stat mereu aproape de cei de la putere. Rămț

”Zilele trecute am conversat 2-3 minute cu un jurnalist care incasează bani de la Dragnea&Co. L-am intrebat de ce acceptă să se prostitueze și să se compromită? Pentru bani? Da, zice! Pentru bani. Si ce faci cind Dragnea o să cadă de la putere și în locul PSD vin alții. Zice – Și ăia vor dori sa fie pupați în fund! Nimănui nu ii place să fie criticat. Numai laudele se plătesc. Nu-mi purta de grijă, mă descurc! Aici conversația s-a încheiat.

Așa va să zică. Adevărat e că respectivul a gravitat in jurul lui Constantinescu in perioada 1996-2000. Apoi s-a parcat in anturajul Năstase cît a fost premier. Apoi s-a cotrocenizat – pe vremea lui Băsescu. Acum e cu Dragnea trup si suflet. Mă rog, se preface. E prea inteligent ca să se devoteze cuiva. Principul lui este ”Pupă-l pe bot și iai tot!” de la Dinu Paturică citire (Ciocoii vechi si noi). A acumulat o avere frumușică amestecind afacerile cu jurnalismul si intriga politica. E un om care trăieste de fapt de culise. E cinic și ubicuu. Il zărești peste tot unde se împarte ceva.

Nu dați cu piatra în acest personaj, vă rog mult. Ca el sunt multi în presa centrală și locală. În posturile de radio, pe canalele tv, prin gazete. Mai nou, apar și pe facebook. Au bloguri, de unde își imprastie minciunile on line. Pe scurt se caută cu frenezie – pentru a fi curtați și goliti la portofel – oamenii puterii și partidele la guvernare. Jurnaliștii independenți au cam dispărut. Dar și cei care susțin de regulă opoziția. Motivul – să nu fie puși în situația dezagreabila de a susține puterea. E un lucru fatal pentru jurnaliștii care vor să iși apere reputația.

În opozitie nu se dau foloase necuvenite, nu se distribuie avantaje. Ba risti să iți pierzi și postul. Să iți arate patronul ușa si să te trezesti peste noapte șomer. Dacă mai ai și rate la banca și copiii de crescut pe acasă, ai dat de un mare necaz. Și ce rost are!?

Astfel, prin acest mecanism simplu se pervertește spațiul public. Nu e singurul, dar e unul cu efectele cele mai nocive.”, scrie Stelian Tănase, pe blogul său.

SHARE