Elena Udrea,în România: Vreau sa imi cresc copilul Acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama

08 Iul 2019

Elena Udrea a revenit în România, Spune că a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica și că a luat această decizie imediat după ce a fost eliberată, în luna decembrie a anului tecut. 

  • Elena Udrea,în România: Vreau sa imi cresc copilul Acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama

"Da, m-am intors in Romania. Am renuntat de bunavoie la statutul de refugiat in Costa Rica. Decizia am luat-o imediat dupa ce am fost eliberata in decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a intamplat abia acum: finalizarea actelor fetitei mele Eva si, inchiderea procedurii de extradare", a scris Udrea luni seara pe pagina sa de Facebook.

Udrea spune că a ales să solicite protecție în Costa Rica din cauza faptului că tocmai aflase că este însărcinată, iar evoluția în dosarul Gala Bute lăsa să se înțeleagă că nu va avea parte de o judecată corectă, în baza legii. 

"Am vrut astfel sa imi nasc copilul in siguranta, insa stiti ca am fost arestata cand Eva avea 13 zile si, doar faptul ca Dumnezeu a vrut sa o nasc mai devreme a facut ca ea sa vina pe lume in libertate. Dar asa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodata sa traiesc in alta parte decat in tara mea si am asteptat cu nerabdare momentul in care sa ma pot intoarce. Vreau sa imi cresc copilul Acasa, sa o botez la biserica unde m-am rugat sa devin mama, cu familia mea si cei cu adevarat apropiati mie, alaturi de noi", scrie Elena Udrea.

Referitor la procesele care încă sunt în derulare în instanță, Udrea consideră revenirea în țară îi va oferi posibilitatea de a se apăra mai bine împotriva "abuzurilor" care s-au facut "si in" cazul sau.

"Am ales sa postez acest mesaj din respect fata de cei interesati si fata de presa care incearca sa afle adevarul despre prezenta mea Acasa. Stiu ca o face din buna credinta si din dorinta de a-si informa corect publicul. Multumesc celor care imi ureaza bun venit si va multumesc tuturor pentru intelegere! Doamne, ajuta!", mai scrie Udrea.

Elena Udrea precizeaza că a intrat în țară prin vama Giurgiu, la ora șase în această dimineață. "Am ales o varianta mai rapida decat sa astept o cursa de azi, spre Otopeni. Nicio alta speculatie nu isi are rostul", mai scris Udrea.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fugit din Romania in Costa Rica in februarie 2018. A fost retinuta, in 3 octombrie 2018, de Biroul National Interpol din Costa Rica, ulterior fiind arestata.

In decembrie 2018, de Craciun, Elena Udrea a fost eliberata din inchisoare, dupa ce ICCJ a suspendat executarea pedepsei in cazul sau, in dosarul "Gala Bute", in care a fost condamnata la 6 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.

Decizia a fost consecinta hotararii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecatori de la instanta suprema a fost declarata nelegala.

SHARE