Elena Udrea, despre condițiile de detenție din Costa Rica: Am dormit cu Alina. Noroc că e foarte slabă

25 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Într-un tur al intervențiilor televizate, Elena Udrea a făcut noi dezvăluiri despre perioada în care a fost încarcerată împreună cu Alina Bica în penitenciarul pentru femei din Costa Rica. 

  • Elena Udrea, despre condițiile de detenție din Costa Rica: Am dormit cu Alina. Noroc că e foarte slabă

”Pentru mine a fost traumatizant. Mă gândeam că nu am plâns adunat în toată viața mea cât am plâns în prima lună acolo, gândindu-mă la copil și la faptul că era singur acasă, mă rog, fără mine”, a declarat Udrea, la România TV.

”Sunt condiții de pușcărie. Nu există regim preferențial cum am văzut că s-a scris. Nu există aripă VIP, există o singură pușcărie pentru femei, unde stă toată lumea”, a spus Udrea despre condițiile din penitenciarul pentru femei unde a fost închisă. 

Udrea a mai declarat că a fost surprinsă de faptul că a fost ridicată de pe stradă de agenții Interpol.

 ”Avocații informaseră Interpolul unde locuim, ce facem. Nu ne așteptam să fim ridicate de pe stradă. Eram cu copilul pe stradă când s-a întâmplat. Era prima ieșire cu bebelușul la plimbare.”

Ea a mai spus că a putut să-și vadă fetița în perioada celor trei luni de detenție. ”Am preferat să îl văd (bebelușul, N.R.) doar de câteva ori. Nu am vrut să riscăm să se întâmple ceva cu bebelușul”, a declarat Udrea.

Fostul ministru a negat totodată faptul că a fost interogată de agenți FBI și că a plătit taxă de protecție în închisoare.

”Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu am fi avut ce să spunem FBI. Nu eram eu persoana să vorbesc despre lucrul acesta. Informațiile se pot lua cu ușurință din altă parte. Privind taxa de protectie, nici vorbă, femeile alea erau femei normale, cu copii acasă, toate, cele mai multe arestate pentru vânzare de droguri. Nu se punea problema să se ceară taxă de protecție, Ieri, când am părăsit pușcăria, toată lumea plângea. Ne-am înțeles foarte bine cu femeile de acolo”, a spus Udrea.

”Am stat în același pat cu doamna Bica. Asta a fost o problemă. Două luni am avut un singur pat, noroc că Alina e foarte slabă și am reușit să încăpem amândouă. Poate a fost și o parte bună, pentru că, fiind împreună, am trecut mai ușor peste perioada asta. Am încercat toate soluțiile juridice, până la urma soluția a venit din România ca urmare a deciziei CCR. Acolo am încercat tot ce se putea juridic. Cred că am avut și dreptate, dar într-o situație ca asta contează mult aspectul politic”, a mai spus Elena Udrea.

SHARE