Țiriac aduce în România un partener plin de bani. 'Toată lumea care investeşte - investeşte ca să câştige. Altceva se numeşte pomană'

22 Sep 2018 | scris de Ioana Constantinescu

Ion Țiriac crede că sportul poate educa și civiliza o națiune și că ăsta ar fi unul din modelele prin care, daca l-ar urma, România are șanse de a se transforma, de-a deveni mult mai apropiată de ceea ce ne dorim - o țară ca afară, acasă. 

  • Țiriac aduce în România un partener plin de bani. 'Toată lumea care investeşte - investeşte ca să câştige. Altceva se numeşte pomană'

Țiriac are încă un vis pe care ține să și-l îndeplinească în România - o universitate de sport. Evident, sprijinul autorităților e doar la capitolul vorbe, la alte niveluri fiind privit cu pragmatism și cu lipsa angajamentelor la nivel financiar.

Convins de faptul că lucrurile vor trena, dacă va aștepta ca oficialii români să facă pasul spre un parteneriat adevărat, Țiriac spune că a căutat și a și găsit o altă soluție.

"Şeful guvernului din Abu Dhabi, şeicul Hamdan, a fost în ţară, eu habar nu am avut că a venit. Având în vedere că îl cunosc de mult timp şi am avut onoarea să fiu invitat de dumnealui în Africa, la vânătoare, săptămâni întregi, a întrebat de mine.

Şi şi-a făcut timp imediat. Am vorbit cu dumnealor şi zicea: ”Domne', România are în noi când doreşte (...) când doreşte, investiţii nelimitate”. Cine plăteste cafeaua sau cine dă un miliard, e acelaşi lucru acolo! Dar toată lumea care investeşte - investeşte ca să câştige. Altceva se numeşte pomană”, a declarat Ion Ţiriac.

Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan are 57 de ani și are o avere cifrată la 23 de miliarde de euro.

SHARE