Tara europeana care amana instalarea carantinei: ‘Îi lăsăm pe oameni să facă tot ce consideră că e mai bine pentru ei’

28 Mar 2020

Deși are peste 3.000 de persoane infectate cu coronavirus până în acest moment, Suedia a amânat până acum instalarea carantinei. Începând abia de ieri, autoritățile au decis să interzică temporar adunările mai mari de 50 de persoane, scrie Mediafax.

  • Tara europeana care amana instalarea carantinei: ‘Îi lăsăm pe oameni să facă tot ce consideră că e mai bine pentru ei’

La Stockholm, Goteborg și în celelalte orașe ale Suediei, restaurantele, barurile și sălile de sport sunt deschise. La fel se întâmplă și cu granițele, iar pârtiile de schi sunt înțesate de turiști. Locuitorii tarii au mare incredere in guvernanti, tinerii sunt informati ca vor trece usor peste o eventuala imbolnavire, astfel ca lucrurile se deruleaza firesc. Desigur, exista specialisti care spun ca aceasta decizie va fi schimbata usor, avand in vedere ca si in Marea Britanie s-a incercat imunizarea de grup, dar numarul imbolnavirilor si al deceselor a crescut fulgerator.

Autoritățile suedeze au mizat până acum pe strategia autoimunizării, dar și pe responsabilitatea oamenilor. Ele s-au mulțumit în a-i sfătui pe cetațeni să fie responsabili și să îi protejeze în mod special pe bătrâni.

„Îi lăsăm pe oameni să facă tot ce consideră că e mai bine pentru ei. Asta funcționează foarte bine, din experința noastră”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog suedez din cadrul Ministerului Sănătății.

105 persoane au murit în Suedia din cauza COVID-19.

SHARE