Ţânţarii au devenit imuni la substantele date impotriva lor. Au suferit mutatii genetice

27 Iun 2019

Conform primarului din Giurgiu, nu mai avem de-a face cu speciile de ţânţari din anii anteriori, care dispareau odata ce erau imprastiate substantele folosite de autoritati pentru starpirea lor.

  • Ţânţarii au devenit imuni la substantele date impotriva lor. Au suferit mutatii genetice

"Ţânţarii care sunt în acest moment de-a lungul Dunării sunt o categorie aparte de ţânţari. Presa le-a spus ţânţari tigraţi, pentru că seamănă cu tigrii. Au şi ferocitatea tigrilor, pentru că dacă ţânţarii care existau înainte îşi luau doza de sânge şi în urma lor rămânea o bubiţă mică, acum sunt răni care se vindecă greu. Am văzut şi la copii, şi la persoane adulte şi am simţit şi eu, ca toţi ceilalţi din Giurgiu, pe pielea mea", a declarat primarul din Giurgiu.

"Când am venit în Giurgiu, la prima acţiune de dezinsecţie aeriană, s-au văzut imediat urmările. După 24 de ore, nu mai erau ţânţari. În acest moment, aceleaşi substanţe există în România şi aceste substanţe nu îşi mai fac efectul. La o acţiune aeriană, insectele nu mor la impact, sunt într-o stare de ameţeală, dar îşi revin. Faptul că a plouat des a accentuat acest lucru şi a îngreunat acţiunea noastră", a mai declarat Nicolae Barbu.

Ţânţarii transmit virusul West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoare, ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.

 

SHARE