Tabloidele britanice sustin ca sanatatea mintala a lui Harry a avut de suferit odata cu decizia luata, dar ca “Harry nu a avut de ales”

12 Ian 2020

Presa tabloida britanica cauta tot felul de explicatii pentru gestul Printului Harry de a se separa de familia regala. Ba chiar Daily Mail spune, mai cu perdea, bazandu-se pe surse, ca sanatatea mintala a mezinului Dianei, usor subreda de la decesul mamei sale, s-a inrautatit. In ceea ce-o priveste pe Meghan, lucrurile sunt clare: chiar si cei mai apropiati prieteni, contactati de ziaristi, afirma ca nu-I mira deloc comportamentul fostei actrite: “Asa e ea”, au spus ei. “Arunca cu piatra si, cand lucrurile se complica, fuge”.

  • Tabloidele britanice sustin ca sanatatea mintala a lui Harry a avut de suferit odata cu decizia luata, dar ca “Harry nu a avut de ales”

Amicii lui Meghan spun ca ea se conduce, in viata dupa tot felul de citate. Unul dintre ele, pe care-l stie de la primul sot, ar fi acesta: “Sa nu stai nici cinci minute in locul in care simti ca n-ai putea sta cinci ani”. 

20 de luni i-au trebuit sotiei lui Harry sa se convinga ca n-o sa se adapteze niciodata regulilor monarhiei britanice, reguli care n-o lasa sa-si organizeze timpul asa cum doreste ea, ci asa cum se impune. Cert este ca, dupa publicarea mesajului in care au anuntat ca se separa de familia regala si-si doresc independenta financiara. Meghan a plecat inapoi in Canada. Trei zile a stat, langa Harry, in Marea Britanie. Apoi l-a lasat singur, sa se confrunte cu valul de manie al intregii lumi. Sursele Daily Mail spun ca Harry n-avea alternativa la decizia sotiei sale de a pleca: un divort ar presupune drama prin care a trecut el la moartea printesei Diana.  

Cert este ca britanicii sunt furiosi si, conform unui sondaj de opinie, isi doresc in majoritate sa le fie retrase titlurile si finantarea lui Harry si a lui Meghan. Supararea lor vine mai ales din faptul ca ei au ales sa publice mesajul de separare inainte de a o informa pe Regina, care trece prin momente grele acum. Ba chiar si Donald Trump a pus sare pe rana, trimitandu-i un mesaj de consolare, spunand ca nu este de acord cu felul in care au procedat cei doi. Iar Printul Charles, tatal lui Harry, incearca prin toate mijloacele sa-si protejeze fiul de valul de manie venit din partea intregii lumi. 

In cautarea “vinovatului”, vocea opiniei publice devine nuantata: “Vina lui Harry este ca nu doreste o copilarie ca a lui pentru Archie”, spun ei, lasand sa se inteleaga ca el va fi oricand binevenit inapoi, in Marea Britanie. Dar fara ea. 

SHARE