Surse/ De ce a fugit printesa Dubaiului si a cerut azil politic intr-o tara europeana?

04 Iul 2019

Conform zvonurilor, la inceputul acestui an, printesa Haya (45 de ani), a fost prinsa de sotul ei, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69 de ani), in timp ce il insela cu bodyguardul personal. Dupa cum se stie, in tarile musulmante, adulterul este pedepsit cu lapidarea, in cazul femeilor. Se spune ca printesa, cea de a doua sotie a seicului Mohammed, n-ar fi facut exceptie de la regula. Astfel ca a ales sa fuga, impreuna cu cei doi copii de sapte si 12 ani, intr-o tara europeana. Unii spun ca ar fi cerut azil politic in Germania, altii ca solicitarea a fost adresata Marii Britanii.

  • Surse/ De ce a fugit printesa Dubaiului si a cerut azil politic intr-o tara europeana?

Printesa Dubaiului a fost născută în Iordania și școlită în Marea Britanie, la Londra. Aceasta a urmat cursurile Univeristății Oxford și a reprezentat Iordania la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, la echitație. Ea ar fi luat cu ea 39 de milioane de dolari, atunci cand a hotarat sa fuga.

In cazul în care Mohammed Al Majotoum îi va cere Marii Britanii să o înapoieze pe prințesa Haya, relațiile diplomatice cu Dubaiul vor fi puse în pericol. Cazul este unul dificil și pentru Iordania, în contextul în care prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Abdullah.

SHARE