Studentii ieseni cer demisia rectorului Tudorel Toader

05 Iun 2019

Studenţii din cadrul Ligii Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi susțin că fostul ministru al Justiţiei în Guvernul PSD-ALDE aduce prejudicii comunității academice, deoarece a intrat in politica, in loc sa refuze oferta de a deveni ministru al Justitiei.

  • Studentii ieseni cer demisia rectorului Tudorel Toader

„Cerem demisia domnului Tudorel Toader din funcţia de rector tocmai pentru că două treimi din mandat el a preferat să le închine politicii şi nu comunităţii academice. Dacă ar fi vrut, într-adevăr, să fie rectorul universităţii ar fi trebuit să refuze oferta PSD-ALDE de a intra la guvernare alături de ei şi de a deveni ministru al Justiţiei. A preferat să devină ministru al Justiţiei şi în acelaşi timp şi avocatul politicienilor cu probleme penale.

Din momentul în care s-a întors înapoi la Universitate, o ţară întreagă a început să se întrebe cum de încă mai este rector şi cum de încă nu a fost dat jos. (…) Peste tot în afară noi ne izbim de întrebări din partea colegilor din alte centre universitare, de întrebări din partea profesorilor şi a oamenilor simpli, care îşi pun problema cum de Toader mai este rector.

Tocmai de aceea îi cerem demisia pentru că simpla sa afiliere cu Universitatea din poziţia de rector aduce mari prejudicii de imagine comunităţii academice iar la vară foarte mulţi elevi şi părinţi sunt determinaţi să nu se mai înscrie, respectiv să nu îşi mai înscrie copiii la universitate, cât timp Toader va rămâne rector”, a spus Silvian Emanuel Man, student în anul 4 la Drept şi reprezentanta al studenţilor în Senatul Universităţi potrivit Mediafax.

Studenţii şi absolvenţii au avut bannere pe care au scris „Demisia”, „Tudorel Toader studenţii îţi cer demisia”, „Dura Lex Sed Lex Tudorel rector ex”, „Toader Tudorel nu ne eşti model”, „Not my rector” sau „Don`t trust Tudorel Toader”. 

SHARE