Șofer român, agresat de vestele galbene în Franța: «Român împuţit!»

07 Dec 2018 | scris de Monica Nistor

Le Progres relatează că un şofer român de camion a fost lovit în timpul protestelor ”vestelor galbene“ din Franţa de un manifestant cu care încerca să discute, mai mult, ar fi fost și insultat, spunându-i-se că este un ”român împuţit“, .

  • Șofer român, agresat de vestele galbene în Franța: «Român împuţit!»

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în oraşul Dole, unde, în timpul protestelor din 30 noiembrie, manifestanţii din mişcarea numită ”vestele galbene“, nemulţumiţi de creşterea preţului carburanţilor, au organizat mai multe blocaje rutiere.
 
Şoferul român, care ar fi vrut să fie lăsat să treacă de baraj, a încercat să discute cu un protestatar, însă acesta l-a lovit cu o bucată de lemn.

Românul a susţinut că a fost lovit în faţă, după care, manifestantul a început să lovească în camion, strigând ”român împuţit“. 
 
De cealaltă parte, protestatarul recunoaște că l-a lovit pe șoferul romând, după ce acesta a încercat să forţeze barajul, dar nu şi că l-a insultat. 

Manifestantul susţine că a încercat să lovească în camion, însă nu şi-a dat seama că geamul de lângă şofer era deschis şi, din această cauză, a ajuns să-l lovească pe acesta peste faţă.
 
Protestarul agresiv a fost condamnat la 12 luni de închisoare. 

SHARE