Serban Nicolae despre Toni Grebla, achitat definitiv: ‘Am făcut propunerea să meargă la Guvern şi de asemenea să meargă la Ministerul Justiţiei’

27 Iun 2019

Magistraţii instanţei supreme l-au achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupţie. Secretarul general al Guvernului a fost achitat şi în primă instanţă de ÎCCJ pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional.

  • Serban Nicolae despre Toni Grebla, achitat definitiv: ‘Am făcut propunerea să meargă la Guvern şi de asemenea să meargă la Ministerul Justiţiei’

Toni Greblă a declara la Antena 3t, la scurt timp după ce a fost achitat definitiv de instanţa supremă, că va analiza şi va lua o decizie. Secretarul general al Guvernului a spus că dosarul i-a fost deschis pentru că trebuia şi CCR să fie atenţionată de persoane care „s-au crezut dumnezei” în instituţii.

„Nicio decizie nu trebui luată la cald. Voi analiza cu luciditate, având în vedere şi funcţia pe care o exercit în prezent. Şi sper să iau cea mai bună decizie - să nu mă pripesc, să fiu un om echilibrat. Din păcate, alţii nu au procedat la fel cu mine”, a declarat Toni Greblă, la Antena3.

Întrebat de ce i s-a deschis acest dosar când era judecător CCR, Greblă a răspuns: „Anumiţi oameni care nu mai reprezentau instituţiile în care lucrau s-au crezut dumnezei şi au vrut să pună la punct toate celelalte instituţii ale statului român. Rămăsese CCR neatenţionată în legătură cu faptul c deciziile ar trebui luate în altă parte şi conform cu interesle unora. Din acest motiv, au vrut să dea un exemplu şi CCR. Iar au acum mă felicit pentru faptul că imediat mi-am dat demisia din CCR pentru a apăra Curtea şi ea să poată să-şi exrcite responsabilităţile”.

La rândul său, Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a spus că nu avea nicio îndoială în privinţa nevinovăţiei lui Greblă.

„Sunt prieten cu Toni Greblă de mai bine de 25 de ani. Nu e un secret că am făcut propunerea să meargă la Guvern şi de asemenea să meargă la Ministerul Justiţiei. Se miza pe faptul că judecătorii nu contează, erau însăilate în bătaie de joc nişte acuzaţii în care domnul Greblă era acuzat că a încălcat embargoul iimpus de Rusia UE. Eu nu am avut nicio îndoială că este nevinovat. Probabil că ei nu au mai reuşit să lege ceva din aceste mizerii în care se legau capre, struţi, rochii şi embargoul”, a spus Nicolae la Antena3.

SHARE