Ghiță, reacție după votul din comisia CONT: Doamna Kovesi e în slujba unor puteri străine, fie statale, fie supra-statale

26 Feb 2019

Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, în care s-a votat în aceastăseara candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

  • Ghiță, reacție după votul din comisia CONT: Doamna Kovesi e în slujba unor puteri străine, fie statale, fie supra-statale

Sebastian Ghiță a comentat, la România TV, performanța lui Kovesi, notând că fosta șefă a DNA a devenit preferata acestei comisii în urma unor înțelegeri în Parlamentul European, prin care se urmăresc construirea unor organizații supra-statale care să dețină controlul asupra țărilor componente.

”E uimitor cum poate să ocolească adevărul. Cred că le e rușine celor din Parlamentul European cum au fost păcăliți la selecție. Le-a spus că ea îndeplinește condițiile pentru gradul de procuror de parchet general. Am văzut că a negat decizia CCR.  a evitat să răspundă. E greu să întrebi în Parlamentul European de Onea și Negulescu, de perchezițiile făcute ilegal și europarlamentarii noștri erau obligați să spună niște întrebări despre o lume așa cum a creat-o doamna Kovesi. Multe minciuni prin omisiune. (...)

Doamna Kovesi e în slujba unor puteri străine, fie statale, fie supra-statale. Ce se întâmplă la Bruxelles e o încercare de a construi niște organisme supra-statele să domine națiunile, să le elimine oamenii de afaceri, elitele politice, să le înlocuiască cu niște politruci, mumii și, dacă nu suntem atenți, asta se va întâmpla.

Scorul de 12 la 11 mă face să cred că mulți europeni știu adevărul despre Kovesi. Doamna Kovesi știa dinainte întrebările și avea răspunsurile notate pe foi. La Kovesi s-a încercat un aranjament în PPE.

Favorurile făcute de doamna Kovesi unor ambasadori ai Franței i-au adus decorații și premii. Pentru unii le-aș dori din inimă să ajungă Kovesi la Parchetul European. Vocile celor care au plătit din cauza ei s-au auzit la Bruxelles, altfel ar fi trecut ca gâsca prin apă.

Dacă în LIBE obține un vot favorabil, va avea votul Parlamentului European în favoare, dar votul Consiliului va fi împotrivă. Apoi va urma o mediere. Ea a păcălit cu Macovei.”, a declarat Sebastian Ghiță, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

SHARE