Sebastian Ghiță petrece liniștit, pe muzica lui Salam, în insula Mykonos

13 Iul 2020 | scris de Monica Nistor

Insula grecească Mykonos este, de câțiva ani, ceea ce reprezenta Monte Carlo acum un deceniu: o destinație care a dat numele unui grup de influență, bine racordat în mediul de afaceri, politic și al serviciilor secrete din România.

  • Sebastian Ghiță petrece liniștit, pe muzica lui Salam, în insula Mykonos

Plecat în urmă cu aproape patru ani din România în Serbia, fix după ce participase la o întâlnire a comisiei parlamentare SRI, Sebastian Ghiță continuă să fie un pion important pentru cel puțin un pol de putere din România.

În august 2018, Curtea de Apel de la Belgrad a respins definitiv cererea de extrădare formulată de autoritățile de la București.

Ghiță spunea atunci că nu are de gând să revină în România. Ulterior, la începutul lui 2019, milionarul din Ploiești susținea că a primit azil politic în Serbia.

Nonșalant, fără vreo apăsare, Sebastian Ghiță se află în aceste zile alături de familie și de prieteni în Mykonos, una dintre cele mai scumpe destinații din Marea Egee, preferată de turiștii cu posibilități financiare.

Evident, prezența sa în Grecia, pe teritoriul UE, îl face pe Ghiță extrem de vulnerabil din punct de vedere legal în ceea ce privește readucerea sa în țară, evident, dacă și autoritățile ce reprezintă statul român și-ar dori cu adevărat asta.

Ghiță a fost fotografiat în Mikonos vineri, pe o plajă, iar duminică seara pe terasa altei plaje. În pantaloni scurți, într-o cămașă albă, cu picioarele goale în nisip, patronul Asesoft și al România TV, stătea de vorbă la un pahar de vin.

Ulterior el s-a mutat la o masă, amplasată mai aproape de mare, în timp ce în jurul lui era organizată o petrecere.

Alături de Sebastian Ghiță în Grecia se află și fratele acestuia, Alexandru Ghiță, cel care a fost trimis în judecată anul trecut de DNA pentru evaziune fiscală. 

Imaginile publicate de cotidianul Libertatea, au fost primite de la mai mulți turiști români care l-au recunoscut pe  fugar. 

SHARE