Scolile ar putea ramane inchise si in septembrie

02 Mai 2020

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a spus ca este posibil ca institutiile de invatamant sa ramana inchise si in septembrie, daca tara noastra va fi in continuare afectata de coronavirus, scrie A1.ro

  • Scolile ar putea ramane inchise si in septembrie

„Dacă, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză", a spus Anisie.

Solutia este, dupa cum se stie, invatamantul online, astfel ca ministrul spune ca: „până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.

Mai mult decat atat, „Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai spus Anisie.

SHARE