Raluca Turcan a declarat ca exista varianta “inghetarii” anului scolar In curs. Ministrul Educatiei o contrazice

23 Mar 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat astazi că varianta înghețării anului școlar nu este luata în calcul. Anisie a ripostat fata de cuvintele vicepremierului Raluca Turcan, care a solicitat Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul coronavirusului, între care si repetarea anului.

  • Raluca Turcan a declarat ca exista varianta “inghetarii” anului scolar In curs. Ministrul Educatiei o contrazice

"Vreau să îi asigur pe elevi, studenți și părinți că la acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar sau să anulăm examenele naționale cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, este adevărat, însă uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educației din statele UE. Nu există un astfel de scenariu. În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar. Scenariile pe care le fac specialiștii din cadrul Ministerului vor fi făcute publice în momentul în care vom avea o situație clară. Toate aceste scenarii vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Fac un apel la calm. Îi rog pe elevi, pe părinți și pe studenți să stea acasă și să continue învățarea de acasă", a declarat Monica Anisie.

Vicepremierul Raluca Turcan a solicitat luni Ministerului Educației să analizeze trei scenarii privind desfășurarea anului școlar, în contextul coronavirusului în România. Unul dintre scenarii viza înghețarea anului școlar.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, declarase anterior Raluca Turcan, la RFI.

Declarația vicepremierului Raluca Turcan privind varianta înghețării anului școlar este destul de iresponsabilă în condițiile în care 80% din materie a fost aproape parcursă, a declarat la Digi24 Gabriel Chicioreanu, reprezentant al Asociației de Părinți București -Ilfov.

"Copiii au depus deja cu profesorii diligențe să recupereze materia în online. Dacă Raluca Turcan are alte informații privind amânarea anului școlar ar trebui să ni le spună. Sunt riscuri privind unele întârzieri, dar cred că totul se poate desfășura normal".

Exista insa multi parinti care sunt de acord cu varianta inghetarii anului scolar actual, avand in vedere ca elevii vor sta acasa saptamani bune din cauza coronavirusului, iar cursurile online nu pot suplini cele cinci – sase ore de predare zilnica, la toate materiile.

SHARE