Raed Arafat anunță măsuri pentru impiedicarea raspandirii coronavirusului

08 Mar 2020

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus. Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie.

  • Raed Arafat anunță măsuri pentru impiedicarea raspandirii coronavirusului

"S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. Poate la nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii samd", a declarat Raed Arafat.

“La Teatrul National din Bucuresti, sala are 940 de locuri. Deci spectacolul va avea loc. Dar meciurile de fotbal vor avea loc fara spectatori”, a mai spus Arafat. "Nu s-a luat nicio decizie privind suspendarea zborurilor din regiunile afectate de coronavirus".

Nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus, a mai anunţat Arafat.

Sâmbătă a fost confirmat şi primul caz de coronavirus din Capitală.

SHARE