Un profesor se adresează părinților elevilor: Nu fiți părinți de seral!

20 Oct 2018 | scris de Ioana Constantinescu

Într-un mesaj postat pe Facebook., un profesor din Cluj ține să le atragă atenția părinților, mult prea grijulii cu rezultatele la învățătură ale propriilor odrasle, că le răpesc din capacitatea de a învăța, nelăsându-i să rezolve singuri temele.

  • Un profesor se adresează părinților elevilor: Nu fiți părinți de seral!

În postarea sa, Gabriel Braic, profesor în cadrul Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu",mai îndeamnă părinţii să nu mai discute despre defectele profesorilor în faţa copiilor.

”Dragă părinți, nu le faceți temele copiilor voștri, ci ajutați-i să le facă ei, deoarece nu ar învăța nimic dacă le dați totul mură-n gură.

Selectați excursiile școlare în care pot merge și în care nu. Ei trebuie să învețe că recompensele se oferă în urma muncii.

Alimentați-le spiritul de competiție intelectuală și descurajați meciurile colegiale în legătură cu vestimentația, compoziția senvișului sau cantitatea de gologani din buzunar.

Nu îi vorbiți de rău pe profesori în fața copiilor, deoarece le știrbiți din autoritatea oricum destul de fragilă astăzi. Faceți semestrial câte o vizită la școală pentru că interesul dumneavoastră va fi apreciat de dascăli și de copii deopotrivă.

Setați așteptări realiste! Oferiți recompense atractive! Empatizați în mod echilibrat! E prea slăbit sistemul nostru de învățământ ca și dumneavoastră să fiți părinți de seral. Vă mulțumesc, în numele unei întregi generații de elevi", a scris profesorul Gabriel Braic, pe Facebook.

SHARE