Profesoara din Suceava, venita din China pe 1 februarie, nu are coronavirus

08 Feb 2020

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost informat de reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” că probele pacientei din Suceava internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă și noul coronavirus. Astfel, medicii vor decide daca tanara va fi externata si va lua tratament ambulator.

  • Profesoara din Suceava, venita din China pe 1 februarie, nu are coronavirus

Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China de la spitalul de Suceava, unde s-a dus acuzand simptome de gripa. La aterizare, ea nu declarase ca a venit tocmai din tara unde a aparut coronavirusul.

Femeia a fost scăpată cu targa de personalul medical care o transfera la Iași. Unul dintre ambulanțieri s-a împiedicat și a căzut când încerca să o urce pe femeie în autospeciala SMURD.

„Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iași nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marți" , spunea, vineri seara, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

SHARE