Profesoara de engleza, venita din China la Suceava, suspecta de infectie cu coronavirus. Femeia nu a declarat, la aterizare, ca vine din China

07 Feb 2020

O profesoară de engleză în vârstă de 33 de ani din Suceava, care s-a reîntors in prima zi a lunii februarie din China, a fost internată, vineri, în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, fiind transferată ulterior la Iaşi. La aterizare, tanara nu a declarat ca a venit din China, si s-a prezentat singura la spital, din cauza starii de rau.

  • Profesoara de engleza, venita din China la Suceava, suspecta de infectie cu coronavirus. Femeia nu a declarat, la aterizare, ca vine din China

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, pentru AGERPRES, că femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de pe 2 februarie a început să se simtă rău, vineri luând decizia de a se prezenta la spital.

Potrivit lui Boliacu, femeia a venit din China pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China.

Pacienta a declarat, potrivit DSP Suceava, că nu a intrat în contact decât cu părinţii ei. Conform protocolului, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact.

Potrivit lui Boliacu, persoana suspectă de infecţie cu coronavirus s-ar fi prezentat singură la spital, vineri, şi urmează să fie transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi.

''A venit pe ruta Hong Kong-Londra-Suceava şi nu a declarat cum era normal că vine din China A venit pe pe 1 februarie. De pe 2 februarie a început să aibă stări febrile, a luat tratament fără prescripţia medicului, după ureche, şi când s-a simţit mai rău a venit la spital (...) A fost izolată, a fost urcată într-o maşină de transport specială şi a plecat la Iaşi'', a mai spus Boliacu.

SHARE