Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila: ‘Se pare ca Dinca nu are interdictie in Italia, nu a fost suspect sau inculpat in vreun dosar pe teritoriul acelui stat”

31 Iul 2019

O multime de informatii care se dovedesc piste false au fost “aruncate” si raspandite in presa in legatura cu cazul de la Caracal. Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a afirmat, ca Dinca nu are interdictie in Italia, aceasta afirmatie fiind vehiculata la toate televiziunile de cateva zile incoace.

  • Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila: ‘Se pare ca Dinca nu are interdictie in Italia, nu a fost suspect sau inculpat in vreun dosar pe teritoriul acelui stat”

Bănilă a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment rezultate referitoare la fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate oficial.

“Nu excludem, cum am spus, nicio variantă. Am verificat și am stabilit cert că între 2002-2008 inculpatul a avut reședința în Italia, dar nu am primit răspunsuri de la toate instituțiile. Din ce avem, se pare că nu are interdicție în Italia, nu a fost suspect sau inculpat în vreun dosar pe teritoriul acelui stat”, a afirmat Felix Banila.

In momentul de fata, sunt luate in calcul toate ipotezele care ar conduce catre gasirea Alexandrei si a Luizei, inclusiv ca Dinca ar face parte dintr-o retea de trafic de persoane, desi nu exista vreun indiciu in acest sens. Si ca spera sa le gaseasca pe cele doua fete in viata.

Referindu-se la butoiul în care au fost găsite resturi umane arse și unde se presupune că ar fi fost arsă una dintre fete, Bănilă a spus că este vorba despre un arzător metalic improvizat, un fel de soba.

Procurorul sef DIICOT a mai afirmat ca gropile din curtea lui Dinca sunt sapate de multi timp, si ca “exista un canal pentru a avea acces la anumite autovehicule”.

SHARE