Prințul Charles, mesaj adresat românilor: Vă admir pentru rolul pe care-l aveți în țara noastră

16 Dec 2019 | scris de Ioana Constantinescu

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a participat săptămâna trecută la vernisajul unei expoziții de fotografie care marchează 30 de ani de la căderea comunismului în România.

  • Prințul Charles, mesaj adresat românilor: Vă admir pentru rolul pe care-l aveți în țara noastră

Evenimentul a avut loc la Londra și, cu acest prilejl-a făcut pe moștenitorul coroanei britanice să-și amintească de momentul izbucnirii Revoluției.

"Mi-am dorit foarte mult să vin aici și să aduc un omagiu României cu ocazia acestei importante comemorări. Îmi aduc aminte foarte bine ce s-a întâmplat atunci. Ceea ce mă face să mă simt chiar mai bătrân în această perioadă a vieții mele.

Când am descoperit, în urmă cu mulți ani, că am avut un stră-stră-străbunic în Transilvania, al cărui sat natal urma să fie distrus, atunci am devenit și mai înverșunat împotriva suferințelor înfiorătoare la care a fost supus poporul român atâta amar de vreme.

Și vreau să profit de acest moment ca să vă transmit cât de mult vă admir - și mulți dintre noi o fac - pentru rolul pe care-l aveți în țara noastră și pentru că reprezentați o parte importantă a diversității acestei țări. Vă mulțumesc!” - a spus Prințul Charles.

SHARE