Primul român infectat cu coronavirusul COVID - 19  

13 Feb 2020

După o lungă și febrilă căutare, speranțele media din România s-au concretizat și putem spune, în mod oficial, că avem primul caz al unui cetățean român infectat cu coronavirusul COVID-19.

  • Primul român infectat cu coronavirusul COVID - 19  

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că unul dintre românii aflați pe nava de croazieră ”Diamond Princess”, aflată în carantină în Japonia este infectat cu coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţile nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess.

Alți 17 cetățeni români sunt pe nava de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei. Este vorba despre doi pasageri şi 15 membri ai echipajului de pe vasul ”Diamond Princess”.

Cetățenii români se află în carantină alături de alţi aproximativ 3.700 de oameni. Ei nu au voie să părăsească nava timp de două săptămâni. Asta, după ce 10 dintre ei au fost diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus apărut în China.

Starea de spirit a pasagerilor de la bord este diferită de la caz la caz - sunt şi persoane în vârstă care se tem că nu mai ajung vii acasă dacă rămân pe vas, dar sunt şi semnale de optimism, mai ales că joi situaţia s-a mai înseninat pentru unii pasageri - autorităţile le-au permis să iasă pe punte.

SHARE