Presedintele Klaus Iohannis: ‘Din 15 mai, trecem in ceea ce se numeste stare de alerta’. Ce este permis sa facem

04 Mai 2020

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca starea de urgenta se incheie pe 14 mai, pentru ca, din 15, sa trecem la starea de alerta. Se relaxeaza, astfel unele masuri, urmand ca, daca vom inregistra o scadere a numarului de imbolnaviri cu coronavirus, sa se continue, din doua in doua saptamani, cu noi permisiuni pentru cetateni.

  • Presedintele Klaus Iohannis: ‘Din 15 mai, trecem in ceea ce se numeste stare de alerta’. Ce este permis sa facem

“Situatia nu s-a imbunatatit inca, epidemia nu a trecut, azi am avut peste 300 de persoane testate pozitiv. Trebuie insa sa mergem mai departe si trecem astfel la ceea ce numeste starea de alerta. Se schimba cateva lucruri, dar vreau sa precizez inca o data ca epidemia nu a trecut, trebuie sa avem grija in continuare,

indiferent ce auziti la tv. Nu stie nimeni cat dureaza epidemia si depinde de noi cum o controlam.

Dupa 15, putem sa ne miscam in interiorul localitatii, dar sa nu exageram, facem doar deplasari necesare, nu mai declaram unde mergem.

Asa numita relaxare se va face pas cu pas, un pas se face cam in doua saptamani, urmatorul calup de masuri va avea loc la 1 iunie.

Din 15 mai, se deschid coaforurile, frizeriile, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate in conditii speciale de distantare, igiena, cu totii vom purta masti in spatii inchise si in mijloacele de transport in comun.

Masurile de relaxare nu se aplica in localitatile aflate in carantina.

Deplasarile, in esenta, vor fi restrictionate pt a parasi localitatea, dar ai voie sa parasesti orasul  in interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru mers cu bicicleta si sporturi individuale in general.

Intalnirile permise raman cele de trei persoane.

Sportivii de performanta vor putea in conditii speciale sa inceapa cantonamentele, dar nu vor incepe competitiile sportive.

Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a precizat presedintele Romaniei.  

SHARE