Presedintele Iohannis: ‘Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem cum PSD-ul promoveaza legi care duc la autonomia Tinutului Secuiesc’

04 Mai 2020

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca starea de urgenta se incheie pe 14 mai, pentru ca, din 15, sa trecem la starea de alerta. Totodata, seful statului s-a adresat direct cetatenilor de etnie maghiara, dar si politicienilor PSD, acuzandu-I ca promoveaza proiectele de lege lansate de UDMR.

  • Presedintele Iohannis: ‘Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem cum PSD-ul promoveaza legi care duc la autonomia Tinutului Secuiesc’

“Eu nu am probleme cu persoanele de etnie maghiara, marea majoritate sunt oameni de treaba, harnici.

Eu am o problema cu politicienii, in special cu politicienii din PSD, care au incercat sa promoveze autonomia asa zisului Tinut Secuiesc. Si nu a fost o chestiune singulara cea din Camera Deputatilor, in Senat a trecut tot tacit o alta initiativa a UDMR-ului, care prevedea un cod administrativ paralel cu cel al tarii, dar si obligativitatea cunoasterii limbii maghiare in unele zone din Ardeal. PSD nu mai poate sa stie ca nu a stiut, pentru ca proiectul a trecut prin comisii.

Nu putem sa ne prefacem ca nu vedem cum PSD-ul promoveaza legi care duc la autonomia Tinutului Secuiesc si eu nu tolerez aparitia unor astfel de legi”, a punctat presedintele Klaus Iohannis.

SHARE