Idiocracy! Prezența tatălui decedat, cerută de autorități unei minore pentru eliberarea pașaportului

14 Sep 2020 | scris de Monica Nistor

Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din Bucureşti se poate ”mândri” cu performanța transformării în realitate a unei scenete de un umor absurd...

  • Idiocracy! Prezența tatălui decedat, cerută de autorități unei minore pentru eliberarea pașaportului

Angajații instituției statului român au dat un răspuns halucinant unei mame care solicitase să-i fie eliberat un paşaport simplu electronic pentru copilul său.

Conform documentului care poartă semnătura comisarului de poliţie Porojan Petre Claudiu, mama a solicitat paşaportul pentru fiica sa minoră pe data de 14 august 2020.

Lenuţa Dumitru a depus la dosar toate actele necesare eliberării paşaportului inclusiv taxa de achitare a acestuia.

Răspunsul solicitării adresate Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte

"Vă aducem la cunoştinţă faptul că cererea de eliberare a paşaportului simplu electronic, depusă la data de 14.08.2020, pentru fiica minoră, a fost respinsă întrucât în conformitate cu prevederile art. 9 alin. 1 lit. b) şi c) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin HG nr. 94/2006, cu modificările şi completările ulterioare:

cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare sunt acceptate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

b) datele înscrise corespund cu datele din documentele care însoţesc cerere;

c) sunt însoţite de toate documentele corespunzătoare cerute potrivit prezentelor norme metodologice.

În cazul dumneavoastră, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tatăl minorei figurează ca fiind decedat, situaţie în care sunt necesare verificări suplimentare, inclusiv prezentarea acestuia la sediul serviciului nostru", se arată în documentul oficial.

Documentul a fost publicat pe reţelele de socializare, iar ultimul paragraf a stârnit numeroase reacţii. 

Deşi documentul a fost distribuit de sute de oameni până la această oră, conducerea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti nu a dat publicităţii niciun comunicat în care să explice cum s-a ajuns la o astfel de situaţie.

SHARE